Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков в трагичната катастрофа през

...
Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков в трагичната катастрофа през
Коментари Харесай

Обвиненият за смъртта на М. Цветков: Светът ми свърши

Делото за гибелта на журналиста Милен Цветков в трагичната катастрофа през 2020 година е към своя завършек на първа инстанция. " Един служител на реда ми съобщи, че потърпевшият е умрял. Почувствах, че светът ми свърши ", съобщи през днешния ден в Софийския градски съд подсъдимият за произшествието Кристиан Николов, съобщи.

В началото на правосъдното съвещание Николов още веднъж изрече съболезнования към близките на журналиста. Той твърди, че ненадейно се е почувствал зле зад кормилото, което довело до съдбовния случай. " Най-малкото, в случай че знаех, че има нещо, нямаше да се качвам на автомобила. Щях да си взема едно такси. Не съм имал фишове за превишена скорост. И съм се грижил за себе си и пасажерите. Изведнъж ми причерня, колата е с ръчни скорости, припомням си мощен удар, стреснах се доста, уплаших се за живота на хората. Всички бяхме в потрес ", съобщи подсъдимият.

Той за следващ път отхвърли умишлено да е употребявал опиати преди злополуката. " Моето само съмнение за опиатите в кръвта ми е, че някой прочут или чужд си е направил глупава смешка с мен ", сподели Николов. Съдебна експертиза по делото към този момент откри, че в деня на трагичния случай Николов е карал под въздействието на три типа дрога.

" Искам да кажа, че през цялото време съм съдействал на полицията и проверяващите. В ареста една вечер бях задремал, старшините отвориха и споделиха, че би трябвало да изляза. Започнах да изпадам в суматоха. Вкараха ме в една стая с двама мъже от работа, която не мога да възпроизведа сега. Единият сподели, че се е занимавал с следствия за опиати. Вербално ме тормозиха, като приказваха неистини ", споредли още пред съда Кристиан Николов.

Към сегашния миг подсъдимият се намира под домакински арест, откакто беше освободен с по-лека мярка за неотклонение през септември. Николов е упрекнат в съзнателно причиняване смъртта на Милен Цветков. Той е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като се е движил със скорост над позволената и не спрял при доближаване на кръстовището при червен светофар. Случаят е изключително тежък, защото деецът е управлявал автомобила след приложимост на разнообразни типове наркотични субстанции. Наказателен кодекс планува от 15 до 20 години или пожизнен затвор за това закононарушение. и по знамение шестима пешеходци се разминават със гибелта. 

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР